Το Web Summit είναι ένα τεχνολογικό συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2009. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Technology Marketplace της Ευρώπης, που καθορίζει τόσο το οικοσύστημα όσο και τις τάσεις της αγοράς.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, αν ρίξουμε μια ματιά στα νούμερα της διοργάνωσης:

  • Attendees: 53,056
  • CEOs: 7,000
  • Companies: 15,000
  • Countries: 166

Πριν ένα χρόνο, έμαθα για την καμπάνια #sharetheratio και την προσπάθεια που έκανε το Web Summit, ώστε να μειωθεί η διαφορά ανάμεσα στις συμμετοχές των δυο φύλων. Έτσι, φέτος είχα την ευκαιρία να συμμετέχω μαζί με περισσότερο από 53.056 CEOs τεχνολογίας, ιδρυτές, startups, επενδυτές και πολιτικούς ηγέτες σε μια μοναδική εμπειρία. 

*Image source: http://blog.websummit.net

Παρά τα προβλήματα που οι περισσότεροι επισκέπτες εντόπισαν, στο WiFi, στο app και στην αναμονή σε ουρές είναι γεγονός ότι τόσο το event όσο και η Λισαβόνα κέρδισαν το στοίχημα αυτή τη χρονιά.

“This is the Davos for geeks”, Bloomberg

Προσωπικά θεωρώ ότι το Web Summit είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για networking και έμπνευση. Μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, σου δίνεται η δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με άτομα του χώρου, να δοκιμάσεις νέες τεχνολογίες καθώς και να παρακολουθήσεις ομιλίες από γνωστά ονόματα.

Ραντεβού σε ένα χρόνο!!