Αρκετοί θυμόμαστε τις ξέγνοιαστες μέρες που προσπαθούσαμε να πιάσουμε τα Pokemon στο gameboy μας. Μέτα από 20 χρόνια το Pokemon Go έκανε την εμφάνισή του στις ΗΠΑ και ο κόσμος αρχίζει να εθίζεται με το νέο παιχνίδι.

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους, με το Pokemon Go να έχει εγκατασταθεί διπλάσιες φορές από το tinder, να έχει διπλασιάσει το engagement σε σχέση με το Snapchat και να τίνει να ξεπεράσει το Twitter σε καθημερινούς ενεργούς χρήστες.

Τι είναι το Pokemon Go;

Είναι ένα παιχνίδι augmented reality για τα smartphones, όπου οι παίκτες μπορούν να περπατήσουν σε υπαρκτές γειτονιές, σε πραγματικό χρόνο και να κυνηγήσουν εικονικούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

Τι σημαίνει το Pokemon Go για τις επιχειρήσεις;

Το παιχνίδι αυτό αυτό αναπτύσσεται σε πραγματικό χώρο/γειτονιές και αυτό σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση μπορεί να γίνει μέρος του κυνηγιού.

Οι μικρές επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας το Lure Modules, μπορούν να ελκύσουν περισσότερους χρήστες στο χώρο τους. Έτσι, με το Lure Module, έλκονται τα Pokemon σε μια συγκεκριμένη θέση η οποία μπορεί στη συνέχεια να γίνει ένα hotspot Pokemon Go.

Επίσης, το PokeStop μπορεί να φέρει επιπλέον χρήστες σε ένα σημείο, όπου μπορούν να πάρουν νέες μπάλες Pokemon και να αυξήσουν τα επίπεδα της δύναμής τους στην εφαρμογή. Αυτό αποτελεί ένα αρκετά σημαντικό πλεονέκτημα για τους παίκτες που δε θέλουν να ξοδέψουν χρήματα.

Με τους παραπάνω τρόπους μια επιχείρηση μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του παιχνιδιού, ώστε να φέρει περισσότερους χρήστες στο χώρο και πιθανότητα να αυξήσει τις πωλήσεις.

Να κάνω την επιχείρησή μου PokeStop ή Gum;

Το χαρακτηριστικό αυτού του παιχνίδιου είναι ότι βγάζει τους χρήστες έξω από το σπίτι. Η επιχείρηση λοιπόν, που θέλει να αξιοποιήσει πραγματικά αυτό το παιχνίδι, θα πρέπει είναι είτε PokeStop (όπου οι παίκτες μπορούν να πάρουν pokeballs) ή Gum (όπου οι παίκτες μπορούν να εκπαιδεύσουν Pokemon τους).

Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη λίστα/χάρτης που να αναγράφονται όλα τα PokeStops και Gums, αλλά υπάρχει ένα online portal που δημιουργήθηκε από την Ingress. Μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό χάρτη αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας.

Αν διαπιστώσετε ότι η επιχείρησή σας δεν είναι PokeStop,  μπορείτε να στείλετε σχετικό αίτημα στη Nintendo μέσω της σελίδας υποστήριξης εδώ.

Χρησιμοποίησα το Pokemon Go στην Ελλάδα και παρατήρησα ότι όλα τα PokeStops ήταν δημόσιοι χώροι και όχι επιχειρήσεις. Αυτό μπορεί να είναι μια ευκαιρία για μια μικρή επιχείρηση που θέλει να φέρει περισσότερο κόσμο στο χώρο της.

Έχετε χρησιμοποιήσει Pokemon Go για όφελος της επιχείρησής σας; Αν ναι, θα ήθελα πολύ να μάθω αν έχετε παρατηρήσει σχετική αύξηση στη κίνηση!!