Όλο ένα και περισσότερο το κινητό κερδίζει τους χρήστες και αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα που δεν είναι φιλική προς τα κινητά μπορεί να βλάψει σοβαρά την επιχείρηση.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, αν ένας ιστότοπος φορτώνει αργά ή οι χρήστες δεν μπορούν να βρουν αυτό που χρειάζονται άμεσα, είναι πιθανό να αποχωρήσουν και να συνεχίσουν την αναζήτησή τους αλλού.

Το νέο εργαλείο της Google “Test my site” ήρθε για να δώσει απαντήσεις στο πόσο καλά αποδίδει μια ιστοσελίδα τόσο στο desktop όσο και στο mobile. Ενώ, ταυτόχρονα δίνει μια λίστα με διορθώσεις που μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση.

Το εργαλείο παίρνει τη διεύθυνση της ιστοσελίδας σας και μετρά σε κλίμακα από 1-100 το mobile σχεδιασμό και τη ταχύτητά φόρτωσης. Εξετάζει τα CSS, HTML, scripts και εικόνες για να υπολογίσει πόσο καιρό παίρνει για την ιστοσελίδα σας να φορτώσει σε desktop και σε κινητή συσκευή.

testmysite2

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα λαμβάνετε σκορ σχετικά με το mobile friendliness, mobile speed και desktop speed και για κάθε σκορ ξεχωριστά μπορείτε να δειτε τι χρειάζεται να βελτιώσετε. Επιπλέον, μπορείτε να κατεβάσετε την αναφορά που περιέχει προσαρμοσμένες οδηγίες και σας επιτρέπει να γνωρίζετε που θα πρέπει απευθυνθείτε για βοήθεια. Όλα αυτά χωρίς κανένα κόστος.

Η Google υποστηρίζει ότι ένας μέσος χρήστης αφήνει ένα site, αν δεν φορτώνεται στο κινητό μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι αν το site σας παίρνει πολύ περισσότερο από αυτό, θα εμφανίσει πολύ χαμηλά σκορ.

testmysite3

“Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι ελέγχουν τα τηλέφωνά τους περισσότερο από 150 φορές την ημέρα, και περισσότερες αναζητήσεις συμβαίνουν σε κινητά τηλέφωνα από τους υπολογιστές. Αλλά εάν ένας δυνητικός πελάτης είναι σε κινητή συσκευή, και το site δεν είναι εύκολο στη χρήση, είναι πέντε φορές πιο πιθανό να φύγει”, έγραψε η Google σε post αναγγέλλοντας το εργαλείο, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Huge.

Δεν διαρκεί περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα για το εργαλείο της Google να ολοκληρωσεί τη δοκιμή και αξίζει τον κόπο να μάθετε πόσο καλά αποδίδει το site σας κάνοντας ένα τεστ.

Όπως λέει η Google στο blog της: “The world’s gone mobile. Now, it’s your turn.”

images: Google